Prizivamo leto sladoledom: Neobičan recept donosi Italiju u Vaš dom

Jedna od glavnih asocijacija na Italiju je sladoled, ili kako oni to kažu gelato. Reč gelato, klizi niz jezik lagano kao što se sladoled topi. Ukoliko ste odlučili da ovo leto, ipak, provedete kod kuće, mi Vam donosimo ukuse Italije ovim jedinstvenim receptom za sladoled.

 

Iako vremenske prilike više podsećaju na jesen, a leto se čini dalekim, verujte da je tu iza ugla i da će nas sunce uskoro obradovati. Zato hajde da ga dozovemo. Napravite ovaj neobičan sladoled, stavite naočare za sunce, i prizovite leto. Ova ledena poslastica punog ukusa, podsetiće Vas na Siciliju. Hajde onda da zajedno putujemo, makar i u mislima.

U blenderu izmiksajte

  • 330 ml mleka
  • 100 gr sirovog indijskog oraha
  • 2 banane

Dobijenu smesu podelite na dva dela, zatim u jedan deo sipajte sok od jednog limuna, a u drugi dodajte 100 grama mlevenih pistaća. Smese sipajte u činije ili kalupe, zaledite, a onda poslužite i uživajte!

Bonus recept: Sladoled od samo jednog sastojka

Da li ste znali da ovu svima omiljenu poslasticu možete napraviti samo od jednog sastojka? Sve što Vam treba je banana! Izrežite je na kolutove i zaledite. Zaleđene kolutove stavite u blender na nekoliko minuta dok ne dobijete kremastu smesu. Sada sledi najzanimljiviji deo: Sa ukusima se igrajte sami, dodajte med, kakao ili omiljeno voće, kako biste dobili različite ukuse. Sve izmiksajte u blenderu, zaledite i poslužite!

Sladoled od banane sa jagodom. Foto: Pixbay