Ledene kocke sa prugicama.Mašta nema granice!

Svet kockica leda je otišao u drugu dimenziju. Mašta nema granice. Pročitajte kako da napravite kockice sa prugicama, sa različitim ukusima, koji će se lagano rastopiti u vašem piću stvarajući ledeni miks, koji će probuditi vaša čula.

Ledene kocke sa prugicama.Mašta nema granice!

Pravljenje osvežavajućeg soka nikada nije bilo lakše i zanimljivije. Da li ste ikada došli na ideju da zaledite sirup? Posle ga samo stavite u čašu vode i kada se kockica leda otopi sok je spreman.


Pina Colada kockice:
U veće posude za led uspite do pola sok od ananasa i ostavite da se u potpunosti zaledi, pa izvadite iz zamrzivača i u posudice dodajte mleko od kokosa, pa ponovo zaledite. Dobićete magične kockice, koje se odlično slažu uz šejk od ananasa ili rum.To je samo jedna u moru ideja. LifePress vam donosi nekoliko sa kojima će ovo leto biti posebno šaroliko – probudite se sa osvežavajućim ledenim čajem, uz ručak popijte mineralnu vodu sa zaleđenom divljom mirođijom, pijuckajte mojito kraj bazena uz zalazak sunca. Za svaki od ovih, i još mnoštvo drugih, recepata vam treba tek minut pripreme, a mogućnosti i kombinacije su beskrajne.

Mojito: Iscedite sok iz nekoliko limeta i zasladite nekim prirodnim zaslađivačem. Listove mente iseckajte na tanke trakice i dodajte soku od limete, pa sve zamrznite u posudama za led. Ove mojito kockice služite sa limunadom, mineralnom vodom ili rumom.

Špricer sa malinama: Napravite pire od malina i zaledite ga u posudama za led. Posle te kockice dodajte u mineralnu vodu i dobili ste fenomenalan osvežavajući napitak. Na isti način zaledite šejkove, sveže sokove ili ih spojite u kockice sa prugicama.

kockice leda

Alkoholne kockice: Kombinujte sokove sa alkoholnim likerima i napravite kockice u slojevima raznih boja. Recimo, sipajte Campari liker u jednom sloju; kada ga zaledite dodajte sloj razblaženog soka od mandarine i završite sa razblaženim sokom od narandže. Ove kockice dodajete u Campari liker ili u soda vodu. Na isti način možete kombinovati i sokove sa likerom od višanja ili nekim drugim voćnim.

Kako vam se dopadaju ove ideje? Ledene kocke sa prugicama.Mašta nema granice! Da li ćete ih isprobati?

Izvor: www.lifepressmagazin.com